Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΟ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΜΝΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. Α.Ο. ΠΑΙΑΝΙΑΣ
Η Διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου Παιανίας με την παρούσα ανακοίνωση αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει τα αθλούμενα μέλη, γονείς, τους Δημοτικούς Συμβούλους καθώς και όλο τον υγιή ποδοσφαιρικό (κι όχι μόνο) κόσμο του Δήμου Παιανίας – Γλ. Νερών, για το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει σχετικά με το πρόγραμμα με τις ώρες και ημέρες προπονήσεων στο Δημοτικό Στάδιο Παιανίας.
Όπως γνωρίζετε το σωματείο μας ιδρύθηκε το έτος 2013 με σκοπό την συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών του στο ποδόσφαιρο, με την συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες και να προάγει τον πολιτισμό της πόλης μας μέσα από τον αθλητισμό. Το σωματείο μας ως όφειλε έχει αναγνωριστεί από την Ε.Π.Ο. και την ΕΠΣΑΝΑ, οι δε αθλητές του είναι άπαντες κάτοικοι του Δήμου Παιανίας - Γλ. Νερών και έχει στο δυναμικό του 160 αθλούμενα μέλη.
Δείγμα της καλής δουλειάς και της συλλογικής προσπάθειας που γίνεται στον ΑΟ Παιανίας και με μεγάλη μας χαρά και ικανοποίηση, είναι το γεγονός ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια επιλέχθηκαν από τις υποδομές μας 11 παιδιά τα όποια ενσωματώθηκαν σε περίφημες ΠΑΕ μεγάλων ομάδων(ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΠΑΝΙΩΝΙΟ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ), δίνοντας τους την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα λαμπρό μέλλον. Επίσης 18 παιδιά έχουν κληθεί και συμμετέχουν στα τμήματα προ-εθνικών ομάδων. Εκπροσωπήσαμε την πόλη μας σε 3(τρεις) τελικούς στο επίσημο πρωτάθλημα της Αν.Αττικης.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία σε όλους τους δημοτικούς χώρους άθλησης πρέπει να υπάρχει Κανονισμός Λειτουργίας σκοπός του οποίου είναι εκτός άλλων, η υποστήριξη του Μαζικού αθλητισμού, καθώς και η υποστήριξη του Σωματειακού Αθλητισμού. Το Σωματείο μας ως όφειλε, κατέθεσε εγγράφως αίτηση στις 24-05-2017 με αρ. πρωτ 6753 αιτούμενο την χρήση του Δημοτικού Σταδίου ΠΑΙΑΝΙΑΣ για τις προπονήσεις των τμημάτων μας. Μέχρι και σήμερα, δύο μήνες μετά την κατάθεση της αίτησής μας, ο Δήμος δεν έχει απαντήσει επισήμως και εγγράφως στο αίτημά μας για τις ώρες προπόνησης των αθλούμενων μελών μας. Δεν εδόθη απάντηση στο νόμιμο αίτημά μας, παρόλο που το Νομικό Πρόσωπου του Δήμου, όφειλε βάσει της νομοθεσίας να απαντήσει εγγράφως το συντομότερο δυνατόν και όχι αργότερα από 15 (δεκαπέντε) ημέρες, δηλαδή μέχρι και την 9η Ιουνίου 2017.
Προσφάτως μας ανακοινώθηκε προφορικά ότι στο Σωματείο μας θα παραχωρηθούν συνολικά μόνο 4,5 ώρες εβδομαδιαίως για ΟΛΑ τα αθλούμενα μέλη μας, και συγκεκριμένα 3 ημέρες από 1.5 ώρα/ημέρα και μάλιστα ότι η ώρα προπόνησης θα είναι 15.00 – 16.30. Αυτό διότι όπως μας είπαν επίσης προφορικά το πρόγραμμα καλύπτεται σχεδόν αποκλειστικά από άλλο Σωματείο.
Όμως το πρόγραμμα που μας ανακοινώθηκε προφορικά είναι κατά 80% λιγότερο από τις ελάχιστες απαιτούμενες ώρες προπόνησης των τμημάτων μας ενώ παράλληλα η ώρα που μας δίνεται (15.00) είναι παντελώς ακατάλληλη για παιδιά που αποτελούν και σχεδόν αποκλειστικά την πλειοψηφία των μελών μας.
Αν η προφορική αυτή πληροφόρηση ισχύσει τότε εύλογα μας δημιουργούνται οι εξής απορίες :
Είναι ακατανόητο και εξωπραγματικό πως γίνεται ένα και μόνο Αθλητικό Σωματείο να καλύπτει πλήρως το πρόγραμμα του Δημοτικού Σταδίου Παιανίας
την στιγμή που είναι τοις πάση γνωστό ότι στα περισσότερα Δημοτικά Στάδια, τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις μοιράζονται τουλάχιστον δυο και τρία σωματεία.
Ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία αποφασίστηκαν οι ώρες και οι ημέρες προπόνησης που μας ανακοινώθηκαν προφορικά και γιατί δεν μας δίνεται καμία γραπτή και αιτιολογημένη απάντηση τη στιγμή που έχουμε καταθέσει το αίτημά μας εδώ και δυο μήνες, οι δε προπονήσεις ξεκινάνε σε λιγότερο από 20(είκοσι) μέρες.
Για ποιο λόγο πέραν της μείωσης των ωρών που μας δίνουν, επιλέγουν για το Σωματείο μας την ώρα 15:00 η οποία είναι παντελώς ακατάλληλη για προπονήσεις παιδιών όταν πολλά από αυτά τελειώνουν τις σχολικές υποχρεώσεις τους στις 16:00 ;
Για ποιο λόγο η Δημοτική Αρχή αδυνατεί να δώσει λύση σε ένα αθλητικό θέμα το όποιο ταλανίζει 160 αθλούμενα μέλη του ΑΟ Παιανίας, συνεπώς 160 οικογένειες και παράλληλα δημιουργεί αντιπαλότητα μεταξύ σωματείων και δημοτών;
Ποιες σκοπιμότητες και συμφέροντα υποκρύπτονται ;
Μήπως κάποιος ή κάποιοι επιθυμούν την εξόντωσή μας ;
Που είναι η υποστήριξη και ενίσχυση του μαζικού και σωματειακού αθλητισμού ;
Σας καταγγέλλουμε λοιπόν τα γεγονότα που αντιμετωπίζουμε εδώ και τρία χρόνια με αποκορύφωμα τους τελευταίους δυο μήνες, καθώς ο μη καθορισμός προγράμματος προξενεί ζημία στα αθλούμενα μέλη μας και στον σύλλογο μας αφού έχει σαν αποτέλεσμα τον αποκλεισμό μας και μας καταδικάζει σε αφάνεια με παράλληλο όφελος των λοιπών υφιστάμενων σωματείων.
Τα αθλούμενα μέλη του Αθλητικού Ομίλου Παιανίας έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις όπως και τα υπόλοιπα σωματεία.
Σας διαβεβαιώνουμε ότι ο ΑΟ Παιανίας θα προβεί στην άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός του προκειμένου να διασφαλίσει το –για κάποιους μη- αυτονόητο δικαίωμα :
ΙΣΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Μετά τιμής,
Το Δ.Σ του Α.Ο. Παιανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου